{8th January} Amazon Quiz Time-Answer & Win Free Rs.5000

Amazon Quiz Answers – 8th January

Amazon Quiz Time – Answer and Win Rs.5000

This is Amazon App Only Offer, So We Suggest You Use & Install The Amazon Android Or iOS App

1, Just Download The Amazon App In Your Mobile From Playstore Or App Store

2. Now Just Open The App & Create/Sign in Into Amazon Account

3. Now Just Go To Home Page Of The App & Scroll Down Below & You will be Able To See The Banner Of “Amazon 8th January Quiz“ Like This

4. Now Just Open the App Banner & You Are About to Start The Quiz With “Start” Button 

Amazon 8th January Quiz Time Answers:

Amazon Quiz Time Answers – 8th January

1. Coco, Cars and Inside Out are all films produced by which animation film company?

Answer – Pixar

2. Which is the only planet in our solar system that is not named after figures from Greek or Roman mythology?

Answer – Earth

3. In the Marvel Universe, who is the Scarlet Witch’s twin brother?

Answer – QuickSilver

4. Which is the world’s largest land carnivore?

Answer – Polar Bear

5. Who recently took charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?

Answer – TB Radhakrishna

Amazon Quiz Time Answers – 4th January

Q1: The unique Chapparam (Chariot) festival 2018 recently commenced in which of the following states?

Ans: Tamil Nadu

Q2: The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Ans: Paleontology

Q3: Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Ans: Mizoram

Q4: What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer: IOC





Q5: Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer: Pablo Picasso

Amazon Quiz Time Answers – 31st December

1. Which is the only sea in the world without any coasts?

Answer – Sargasso Sea

2. Along with Spain and France, which is the only other country to have both Atlantic and Mediterranean coastlines?

Answer – Morocco

3. Which of the following superheroes was NOT a founding member of the X-Men?

Answer – Wolverine

4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer – Maps

5. Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer – Mount Chimbarazo

Amazon Quiz Time Answers – 27th December

Q1. What razor-thin country accounts for more than half of the western coastline of South America?

Answer :Malaysia

Q2. What is the hardest substance in the human body?

Answer :Monaco

Q3. Kalia the Crow, Suppandi and Shikari Shambhu belong to which comic book?

Answer :Black Panther

Q4. Which is the only continent that occupies all four hemispheres?

Answer : Chengila

Q5. The first iron-cased rockets in the world were successfully developed and deployed for military use by _______. Fill in the blanks.

Answer :France

Amazon Quiz Time Answers – 24th December

1. Which of these brands derives its name from the Greek goddess of victory?

Answer – Nike

2. Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?

Answer – Charles Darwin

3. Which country has more natural lakes than the rest of the world combined?

Answer – Canada

4. Abraham Lincoln was also an accomplished wrestler, and was honored later by the ‘National Wrestling Hall of Fame’.

Answer – True

5. Which of these countries was the largest producer of sugar in the year 2018?

Answer – Brazil

Amazon Quiz Time Answers – 20th December

Q1.: 15 August 2015 marked the 40th anniversary of which Indian film?

Answer: Sholay

Q2.: Entomology is the name of what field of study?

Answer: Insects

Q3.: Kisan Ghat in Delhi is the memorial ground of which famous leader?

Answer: Chaudhary Charan Singh

Q4.: What is the name of India’s first indigenously built submarine?

Answer: INS Shalki

Q5.: Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court?

Answer:  Attorney General

Amazon Quiz Time Answers – 16th December

1. Which Indi-pop singer’s former name was ‘Sujata’, and is known for her hit pop song ‘Made in India’?

Answer. Alisha Chinai

2. Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer. Lions

3. In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer. Trapezium

4. In which ocean is the island of Madagascar located?

Answer. Indian Ocean

5. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer. Guwahati

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 13th December

1. In which country is Mount Vesuvius located?

Answer – Italy

2. What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer – -40

3. Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer – Lord Voldemort

4. What was the real name of Pope John Paul II?

Answer – Karol Józef Wojtyła

5. Yakshagana’ is a traditional theatre form originating from which Indian state?

Answer – Karnataka

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 10th December

1. In the 2019 ‘live action’ remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?

Answer – James Earl Jones

2. What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answer – Suffragettes

3. Which is the only bird that is able to fly backwards?

Answer – HummingBird

4. India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ is built over which of the following rivers?

Answer – Brahmaputra

5. n which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer – Santorini, Greece

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 8th December

1. The collective noun for a group of kittens is a ‘_____ of kittens’. Fill in the blanks.

Answer – Kindle

2. Which country was formerly called Ceylon?

Answer – Sri Lanka

3. Panthera Tigris is the scientific name for which well known animal?

Answer – Tiger

4. In the popular TV show ‘The Simpsons’, what is the name of the beer that is served in the town of Springfield?

Answer – Duff

5. Considered to be the oldest neutral country, which country has not fought in any wars since 1814?

Answer – Sweden

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 5th December

Q1.: Historically, did a Grand Slam event ever have to stop play due to extreme heat?

Answer: Yes

Q2.: Which member of the cat family is the only one that cannot retract its claws?

Answer: Cheetah

Q3.: Which country is home to the world’s largest number of wild tigers?

Answer: India

Q4.: Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer: Batman

Q5.: Which animal features in the official logo of the World Wildlife Fund?

Answer: The Giant Panda

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 3rd December

1. Which is the largest subspecies of the Tiger?

Answer – The Siberian Tiger

2. Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Answer – Pandora

3. Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – which can go up to 200 pairs?

Answer – Millipede

4. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer – Fusion

5. A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer – True

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 1st December

1. What is the name of the world’s largest lizard?

Answer – Komodo Dragon

2. What is the name of the first pyramid ever built in Ancient Egypt?

Answer – The Step Pyramid of Djoser

3. Which is the smallest and shallowest ocean in the world?

Answer – The Arctic Ocean

4. Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer – Lady Gaga

5. Which of these marine mammals is the largest of the dolphin family?

Answer – Killer Whale

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 26th November

1. What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

Answer – Andromeda

2. True or False – Nintendo was founded in 1889

Answer – True

3. He directed and produced the movie ‘Raja Harishchandra’ – the first full-length Indian feature film, and is known as the father of Indian Cinema. Who is he?

Answer – Dadasaheb Phalke

4. What is the capital of Argentina?

Answer – Beunos Aires

5. Before the introduction of the Euro, which currency did Austria use?

Answer- Schilling

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 24th November

1. Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

Answer – Syed Abdul Rahim

2. Who was the republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

Answer – Mitt Romney

3. With a population of less than 1000, which is the least populated country in the world?





Answer – Vatican City

4. What currency is shared by Austria, Finland, France and Portugal?

Answer – Euro

5. Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer – Mizoram

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 21st November

1. Which of these countries does NOT have a standing army?

Answer: Iceland

2. What is the name of the largest dwarf planet in our solar system?

Answer: Pluto

3. In terms of area which is the smallest continent?

Answer: Australia

4. What is the national currency of Albania?

Answer: Lek

5. The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Answer: Maharashtra

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 19th November

1. What is the official currency of Afghanistan?

Answer – afghan afghani

2. Who was the first Indian to travel to space?

Answer – Rakesh sharma

3. Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Answer – Helium

4. What is the official language of Argentina?

Answer – Spanish

5. Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood type?

Answer – O negative

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 17th November

1. Where is Fort William located?

Answer – Kolkata

2. What is the world’s longest river?

Answer- Nile

3. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer – Pushkar Mela

4. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer- Beethowan

5. Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Answer – The moon


1,In which country were the first Olympic games held?Answer – Greece2. In which European city would you find the Acropolis?Answer – athens, greece3. Which is the smallest planet in our solar system?Answer – Mercury4. Where would you find the prehistoric monument Stonehenge?Answer – England5. In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and likely to have been one of the mythical great cities referred to in the Mesoamerican literature?Answer – Mexico


1. In a haze, a stormy haze’ are lyrics to a song by which one of these?

Answer – Coldplay

2. In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer – Santorini, Greece

3. In context to geography, what are ‘Isohyets’?

Answer – Lines on a map showing equal rainfall

4. Which famous hotel, designed to resemble the sail of a ship, stands on an artificial island 280 m from Jumeirah Beach?

Answer –Burj al Arab, Dubai

5. In which country would you find the temple complex Angkor Wat?

Answer – Cambodia

Amazon Quiz Time Answers – 20th October

1. Entomology is the science that studies Insects.

Answer: True

2. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer: Jupiter

3. Which is the first Indian language to be given a Classical Language status?

Answer: Tamil

4. According to Roman mythology, ‘Cloacina’ was the goddess of __.

Answer: Sewers

5. Which Indian personality was recently crowned – ‘Miss Deaf Asia 2018’?

Answer: Nishtha Dudeja

1.  Which weightlifter recently won India’s first gold medal at 2018 Youth Olympic Games?

Answer – Jeremy lalrinnunga

2. Which of these is the highest sporting honor of the Republic of India?

Answer –Rajiv Gandhi Khel Ratna

3. Which of these is also known as the ‘Steel city of India’?

Answer –Bhilai

4. At 18 years 329 days, who recently became the youngest Indian to score a Test century on debut?

Answer –Prithvi Shaw

5. Who won the Nobel Peace Prize 2018, becoming the first Iraqi to be awarded a Nobel?

Answer –Nadia taha

All Answers Of Amazon Festive Riddles Quiz 

Question 1, A carpet of rice, flour, sand or petals. What am I?

Answer is :- Rangoli

Question 2. A box of diamonds that most love to eat. What am I?

Answer is :- Sugar

Question 3. To throw me, you’d prefer a crowd. What am I?

Answer is :- A party

Question 4. I have hearts but no other organs. What am I?

Answer is :- A deck of cards

Question 5. I am a kind of coat that can only be put on when wet. What am I?

Answer is :- Paint

Success !! You Have Just Completed The amazon Festive Riddles Quiz

Now You Are Eligible To Win Free 1 Year Shopping From This Amazon






Amazon Quiz Time Answers 16th October: Win Rs.1000

  1. How many total squares does a chessboard have?

Answer – 204

2.  Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of _?

Answer – Feet 

3.  Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer – Arunachal Pradesh

4. Who is also called the ‘Birdman of India’?

Answer – Salim Ali

5. He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift für Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Answer – Satyendra nath bose

Like Us on Facebook to Get Instant Update - Click Here

Join Our Facebook Group for more Offer & Deals - Click Here

Join Our Whatsapp Broadcast To Get Instant Loots At Real Time - Click Here

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.